JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval
PLCZSKHUROBGRSTR CĂUTAŢI-NE PE FACEBOOK

Fortitude, un serial cu Stanely Tucci și Emil Hoștină, din ianuarie la FilmBox Premium

Fortitude-1

În luna ianuarie a acestui an, în premieră pentru România, pe FilmBox Premium a început serialul Fortitude, o producție 2015, aplaudată de critici și apreciată de cei care au văzut deja episoadele primului sezon.

Actori precum Stanely Tucci sau românul Emil Hoștină dau viață unor personaje complexe și intrigante care trebuie să dezlege misterul unei crime ce amenință pacea unui oraș din zona arctică, aproape de capătul lumii. Diferit de producțiile hollywoodiene obișnuite, Fortitude este un mix perfect de dramă și thriller, povestea unei crime odioase care scoate la iveală toate secretele unei comunități restrânse, de 700 de oameni, ce trăiesc într-o liniște deplină. Până când unul dintre ei devine un ucigaș înfiorător.

Distribuția de aur a serialului îi are în prim plan pe Stanley Tucci, Richard Dormer, pe care îl știți din Game of Thrones,  sau pe Michael Gambon (Albus Dumbeldore din Harry Potter). Stanley Tucci este detectivul Eugene Morton, chemat anume din Anglia pentru a dezlega cazul misterioasei crime care a îngrozit întreg orașul. Străin de rigorile vieții în zona arctică, va face orice să afle adevărul. Dar atitudinea lui pe parcursul anchetei îi va atrage câteva antipatii, una dintre ele fiind cea a lui șerifului Dan Anderssen, interpretat de Richard Dormer. Apreciat în comunitate, Dan ascunde totuși un secret care ar putea avea consecințe dezastruoase. Tot plină de mister este și viața lui Henry Tyson (Michael Gambon) care este cel mai vechi locuitor al orașului. Diagnosticat cu cancer, el se vede amenințat cu exilarea din comunitate, pentru ca regulile orașului nu îi permit unui  bolnav în stadiu terminal să moară în Fortitude. Nici prezența actorului român Emil Hoștină - și el a făcut parte din distribuția Harry Potter - nu trece neobservată. În acest serial este Yuri Lubimov, un bărbat cu o misiune secretă, care apare în 5 episoade din cele 12 episoade.

“Orașul Fortitude din serial este inspirat dintr-un orășel care chiar există în Norvegia –Fortitude e un loc ca niciun altul, nu ai voie să mori în Fortitude, iar asta se bazează pe realitatea din acele părți arctice unde dacă te îmbolnăvești rău – foarte rău - trebuie să pleci. Mi se pare fascinant”, a povestit Stanley Tucci într-un interviu acordat după lansarea serialului.

Apreciată cu un rating de 88% pe Rotten Tomatoes, seria a fost deja difuzată anul trecut în SUA, Marea Britanie, Canada și Australia, iar acum și în România, la FilmBox Premium, în fiecare marți, de la ora 21:00.

  • Distribuie pe:
    Facebook Google Bookmarks 

TOP CATEGORII