JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval
PLCZSKHUROBGRSTR CĂUTAŢI-NE PE FACEBOOK

Producții europene, lăudate de critici și iubite de public, în grila FilmBox, din aprilie

Bluebird

Filmele europene țin capul de afiș în grila de programe de la FilmBox România, în luna aprilie. Cu titluri precum Bluebird (Pasăre albastră) sau The runway (Pista), FilmBox aduce în lumina reflectoarelor producții europene distinse cu premii internaționale și iubite public.

Pasăre albastră este o dramă a ințierii, ce spune povestea lui Merel, o fetiță de 12 ani, care este nevoită să se maturizeze rapid, atunci când devine subiectul de glumă al colegilor sai, fără să știe de ce și fără să poată riposta. În rolul lui Merel o vedem pe tânara actriță Elske Rotteveel, considerată unul dintre tinerele talente ale Olandei. Lăudată de critici pentru interpretarea ei, Elske Rotteveel chiar a mărturisit că regizorul, Mijke de Jong, o câștigătoare a peste 14 premii internaționale de film, a avut atât de multă încredere în ea, încât i-a interzis să citească scenariul și i-a permis să joace liber. Criticii au premiat filmul cu Ursul de Cristal, la Festivalul de Film de la Berlin, iar publicul l-a cotat cu un rating de 82% pe celebrul site Rotten Tomatoes. Pasăre albastră va rula la FilmBox, pe 12 aprilie, de la ora 22:00.

O altă producție europeană, de data aceasta inspirată chiar dintr-o poveste reală, este Pista. Ernesto, interpetat de Demián Bichir (Cei 8 odioși) este un pilot al cărui avion se prăbușește într-un sat din Irlanda. Singura lui speranță este Paco, un băiețel de 8 ani, care știe să vorbească spaniola și îi va ajuta pe Ernesto să câștige simpatia localnicilor, care îl vor ajuta să se întoarcă acasă. Descrisă de critici ca fiind o comedie „captivantă și plină de aventură”, Pista este filmul cu care Ian Power își marchează debutul regizoral. Atât de mult a contat pentru el să redea spiritul irlandez încât, pentru rolul lui Paco, a chemat la audiții peste 3000 de copii, înainte de a îl alege de talentatul Jamie Kierans, de altfel la prima sa întâlnire cu camerele de filmat. Cele 5 premii internaționale și ratingul de 80% dat de experții Rotten Tomatoes recomandă Pista ca fiind unul dintre cele mai bune filme europene ale ultimilor ani. El va rula pe FilmBox, pe 18 aprilie, de la 22:00.

  • Distribuie pe:
    Facebook Google Bookmarks 

TOP CATEGORII