JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval
PLCZSKHUROBGRSTR CĂUTAŢI-NE PE FACEBOOK

Pelicule europene lăudate, la FilmBox, în iulie

Return-of-the-soldier

Dacă luna trecută, FilmBox România a adus seriale europene celebre, în grila sa de progame, în luna iulie ne întâlnim tot cu producții europene de succes, de data aceasta vorbim însă despre filme. „Revenirea soldatului” și „Vizita regelui la Hyde Park on Hudson” sunt două povești impresionante difuzate la mijlocul lunii iulie.

Pelicula „Revenirea soldatului” este o producție britanică bazată pe romanul Rebeccăi West. Ea urmărește povestea unui soldat care se întoarce acasă din Primul Război Mondial, afectat de amnezie. Soția lui, pe care nu și-o mai amintește, trebuie să lupte pentru a-și salva căsnicia amenințată de o mai veche iubire a soțului său, care revine acum profitând de situație. Filmul are o distribuție de excepție, care aduce împreună două actrițe premiate la Oscar: Glenda Jackson și Julie Christie, despre care Al Pacino a spus că este actrița lui preferată din toate timpurile. „Revenirea soldatului”, film nominalizat la premiile Bafta și la festivalul de la Cannes, se vede la FilmBox Premium, pe 12 iulie, începând cu ora 19:20.

Hyde-Park-On-Hudson

A doua producție europeană a săptămânii este „Vizita regelui la Hyde Park on Hudson”. Filmul vorbește despre prima vizită a unui monarh britanic în America, la reședința lui Roosevelt din Hyde Park. Evenimentul, care a avut loc în 1939, a rămas cunoscut în istorie ca „picnicul cu hot dogs” pentru că regele Marii Britanii a trebuit să accepte această mâncare specifică americanilor, pentru a demonstra simpatia poporului englez pentru țara de dincolo de ocean. În povestea adevărată, irezistibil de amuzantă, își face loc și o relație de dragoste, cea dintre Roosevelt, interpretat de carismaticul Bill Murray, și tânăra Daisy, în rolul căreia o găsim pe Laura Linney, actriță de 3 ori nominalizată la premiile Oscar. Bill Murray care, pentru faimoasele sale schimbări bruște de dispoziție, este supranumit „The Murricane” (cu trimitere la americanul „hurricane”, însemnând „uragan”), a primit o nominalizare la Globurile de Aur pentru acest rol. Iată deci garanția unui film excelent, care ne va încânta vineri, 15 iulie, de la 22:40, pe FilmBox Premium.

  • Distribuie pe:
    Facebook Google Bookmarks 

TOP CATEGORII