JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval
PLCZSKHUROBGRSTR CĂUTAŢI-NE PE FACEBOOK

7 lucruri mai puțin cunoscute despre laureatul Oscar, Forest Whitaker

Forest-W Roots

 

Forest Whitaker este unul dintre cei mai renumiți și respectați actori de culoare de la Hollywood. Are o carieră cinematografică impresionantă, care depășește 35 de ani, și un palmares bogat care include un trofeu Oscar, alături de alte 55 de premii internaționale. Ca să îl cunoaștem mai bine vă invităm, în cele ce urmează, să aflați câteva curiozități interesante din viața vedetei.

  • Pentru a intra în pielea personajului dictatorului Idi Amin („The Last King of Scotland”), rol care i-a adus premiul Oscar pentru cel mai bun actor, Forest a învățat să vorbească Swahili și să cânte la acordeon, instrumentul favorit al lui Amin.
  • Actoria nu a fost prima opțiune a lui Forest. În urma unui accidentări, a trebuit să renunțe la bursa pentru merite sportive, pe care o caștigase la Universitatea din California, și și-a reorientat cariera inițial către muzică, iar în cele din urmă către actorie.
  • A refuzat să îl interpreteze pe Barack Obama în pelicula „My Name is Khan”, spunând că Will Smith ar fi mult mai potrivit pentru acest rol.
  • Este implicat în misiuni umanitare în Africa, obținând recunoaștere și apreciere pentru activitatea sa. Dovadă stau numeroasele distincții primite, precum titlul „A Brother in Foreign Land”, acordat de oficialii Nigeriei.
  • Este foarte exigent cu rolurile pe care le acceptă, declarând că singura modalitate să devină un actor din ce în ce mai bun este să spună „da” numai scenariilor care îi lansează cele mai mari provocări profesionale.
  • Defectul pe care îl are la ochiul stâng este o afecțiune ereditară moștenită de la tatăl său, numită ptoza palpebrală.
  • Este expert în arte marțiale, cu o centura neagră la Kempo.

Cu Forest Whitaker ne întâlnim luna aceasta în „Roots”, mini-seria cu 7 nominalizări la premiile Emmy, în care laureatul Oscar interpretează rolul unui muzician de culoare ce încearcă să scape de statutul de sclav. Primul episod din „Roots” va fi difuzat pe 21 martie, la ora 21:00, pe FilmBox Premium.

  • Distribuie pe:
    Facebook Google Bookmarks 

TOP CATEGORII