JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval
PLCZSKHUROBGRSTR CĂUTAŢI-NE PE FACEBOOK

Actori „de aur” și o poveste adevărată, în „Omul feroviar”, recomandarea lunii, la canalele FilmBox

Railway-man

Nicole Kidman și Colin Firth joacă împreună într-o dramă emoționantă, bazată pe fapte reale, „Omul feroviar” („The Railway Man”, 2014). Producția, considerată de criticii americani drept un film de „o complexitate emoțională imensă”, va fi difuzată la FilmBox Premium, duminică, 17 septembrie, de la ora 21:00.

Inspirat din opera autobiografică a lui Eric Lomax, publicată în 1995, filmul urmărește impresionanta călătorie, prin timp și (re)sentimente, a protagonistului cu același nume, interpretat Colin Firth într-o prestație ireproșabilă. Eric era ofițer în armata britanică atunci când a fost capturat de soldații japonezi, în 1942, și transferat în Thailanda, unde este obligat să lucreze la construcția căii ferate dintre Burma și Siam. Cunoscută drept „Calea ferată a morții”, se spune că fiecare traversă așezată la acest drum a costat o viață de om, atât de înfiorătoare erau condițiile și metodele de tortură a prizonierilor.

Supus aceluiași regim de exterminare, Eric totuși se salvează și, ani mai târziu, cu ajutorul soției sale Patti (Nicole Kidman), el îl va confrunta pe unul dintre torționarii săi și va pune, în sfârșit, capăt coșmarului care l-a umărit toată viața.

Pregătirea pentru a intra în pielea personajelor nu a fost deloc ușoară, nici măcar pentru doi actori atât de experimentați ca Nicole Kidman și Colin Firth. Nu doar povestea în sine, ci și întâlnirile cu Eric și Patti în viața reală au fost extrem de impresionante pentru cele două vedete. „După ce întâlnești persoana, totul devine cu mult mai personal, mai ales în cazul lui, care este dovada unui eroism nemaipomenit”, au fost cuvintele lui Colin, după discuția față în față cu adevăratul Eric Lomax.

La rândul ei, Nicole Kidman, cea care interpretează rolul lui Patti, a declarat admirativ că „a fost o adevărată onoare să o cunosc. Este o femeie care impresionează prin eleganța și determinarea sa”.

Pelicula „Omul feroviar”, recomandarea lunii de la FilmBox Romania, va fi difuzată duminică, 17 septembrie, de la ora 21:00, pe canalul FilmBox Premium.

  • Distribuie pe:
    Facebook Google Bookmarks 

TOP CATEGORII