JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval
PLCZSKHUROBGRSTR CĂUTAŢI-NE PE FACEBOOK

Actorul lunii mai – Pierce Brosnan și viața sa fabuloasă

 Long-Way-Down-Pierce

Pierce Brosnan este actorul lunii mai – îl aniversăm pe 16 mai și îl putem urmări miercuri, 2 mai, la FilmBox Premium, în ”A Long Way Down” (”Adio, dar mai stau puțin”) de la ora 21:00.


Un actor seducător, chiar și la 65 de ani, cunoscut mai ales pentru că i-a dat viață lui James Bond. Acest rol i-a fost propus pentru prima oară în 1987, când NBC a anulat serialul ”Remington Steele”, foarte popular la acea vreme. Producătorii au revenit însă asupra deciziei, așa că Brosnan a ratat la acel moment această șansă. Primul lui film cu James Bond a fost ”Golden Eye”, în 1995, care de altfel a devenit cel mai de succes film din serie după ”Moonraker”, cu câștiguri de 350 de milioane de dolari.


Până să ajungă celebru însă, Pierce Brosnan nu a avut o viață ușoară. Născut în Irlanda, a fost abandonat de tată când era doar un bebeluș, pentru ca apoi mama lui să se mute la Londra. Brosnan a fost crescut de bunici, iar după moartea acestora, timp de 4 ani, a stat într-un internat, până când și-a reîntâlnit mama. La 16 ani a abandonat școala pentru a deveni pictor. Adolescentul Brosnan crea ilustrații pentru reclame la Saint Martin’s School of Art. A fost atras de ideea de a învăța să înghită flăcări, iar un agent de circ la remarcat și l-a angajat pentru 3 ani. Mai târziu, s-a pregătit timp de 3 ani ca actor la Drama Centre London. ”Când am înțeles că vreau să fiu actor a fost ca o eliberare. Am pășit practic într-o altă viață, iar actoria era ceva la care eram bun, pentru care eram apreciat. A fost o mare satisfacție pentru mine”, a povestit Brosnan mai târziu.


Primul său rol ca spion a fost în 1987, în ”The Fourth Protocol”. În 2008, Brosnan a semnat pentru ”Mamma Mia” fără să știe nimic despre acest proiect. Mai târziu a declarat că s-ar fi angajat în orice proiect în care era implicată și Meryl Streep deoarece o admira de foarte mult timp. În musicalul ”Mamma Mia”, fiecare actor și-a interpretat cântecele, nicio voce nu a fost dublată.


Datorită popularității pe care serialul ”Remington Steele” a avut-o, Pierce Brosnan și-a reîntâlnit tatăl natural, care l-a abandonat în copilărie. Întâlnirea a avut loc într-un hotel din Irlanda, în timpul filmărilor la acest serial.


În ceea ce privește viața personală, Pierce Brosnan s-a căsătorit de două ori. Prima sa soție, actrița Cassandra Harris a murit de cancer ovarian la 43 de ani. Brosnan are 5 copii, iar pe fiul său, Sean Brosnan îl puteți vedea la FilmBox, în serialul ”No Easy Days” (”Nicio zi nu e ușoară”) din 27 mai, ora 22:00.

  • Distribuie pe:
    Facebook Google Bookmarks 

TOP CATEGORII