JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval
PLCZSKHUROBGRSTR CĂUTAŢI-NE PE FACEBOOK

Meryl Streep, actrița cu cele mai multe nominalizări la Oscar din istorie

Julie-Julia-0

Săptămâna aceasta, Meryl Streep vine la FilmBox Premium, într-un film de excepție pe care nu trebuie să-l ratați – ”Julie & Julia!”.  Dar până ne vom bucura de această comedie biografică savuroasă, vă propunem să aflați mai multe despre incredibila Meryl Streep.

Julie-Julia

Cu 21 de nominalizări la Oscar, ”The Iron Lady” are cele mai multe nominalizări din istorie. Katharine Hepburn și Jack Nicholson completea

ză acest top cu câte 20 de nominalizări. Streep a câștigat Oscarul pentru cea mai bună actriță în rol secundar pentru rolul din ”Kramer vs Kramer” și două premii pentru cea mai bună actriță pentru rolurile din ”Sophie’s Choice” și ”The Iron Lady”. Premiul încasat pentru Oscarul primit pentru interpretarea lui Margaret Thatcher din ”The Iron Lady” a fost donat de Streep Muzeului Național de Istorie a Femeilor din Virginia. În plus, Meryl Streep este de 8 ori câștigătoare a Globului de Aur, deținând și aici recordul!

Până să-și înceapă însă cariera de actriță, Streep s-a înscris la facultatea de drept, dar a ratat examenul din cauză că… s-a trezit prea târziu. Actrița a luat acest incident drept un semn, așa că a decis să aleagă alt drum. A urmat ”Yale School of Drama” în New Haven, timp în care a fost chelneriță pentru a se întreține.

La începutul carierei sale ca actriță, Meryl Streep a avut o relație cu actorul John Cazale, dar totul s-a năruit în 1978 când acesta a pierdut lupta cu un cancer pulmonar. La scurt timp, Streep s-a căsătorit cu sculptorul Don Gummer, cu care are patru copii.

Actrița a câștigat primul său premiu Emmy în 1978, pentru rolul său din miniseria ”Holocaust”. De atunci, a mai câștigat alte două premii Emmy, cel mai recent în 2017 pentru documentarul ”Five Came Back”.

Meryl Streep se mai poate lăuda însă și cu alte abilități. În timul filmărilor la ” Sophie's Choice” (1982) din Polonia, actrița a învățat atât de bine limba încât localnicii au fost convinși că are origini poloneze. Iar pentru rolul din ”Music of the Heart”, Meryl Streep a învățat să cânte la vioară.

În musicalul ”Into the Woods”, Streep a interpretat live aproape toate bucățile muzicale. Nu întâmplător – la 12 ani, Meryl Streep lua lecții pentru a deveni câtăreață de operă.

În 2014, Streep a fost decorată de președintele Barak Obama cu Medalia Prezidențială pentru Libertate, cel mai înalt ordin din Statele Unite acordat unui civil.

Pe Meryl Streep făcând ceea ce știe ea cel mai bine o puteți vedea vineri, 6 iulie, în Julie&Julia, de la ora 21:00, la FilmBox Premium.

06-07-ROM 1424x423 JULIEJULIA

 

  • Distribuie pe:
    Facebook Google Bookmarks 

TOP CATEGORII