JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval
PLCZSKHUROBGRSTR CĂUTAŢI-NE PE FACEBOOK

Will Smith, artistul complet care a cucerit lumea întreagă

Concussion-0

Noiembrie se încheie cu un film de succes, cu Will Smith în rolul principal. Nominalizat la Golden Globe pentru rolul din ”Concussion” (”Trauma”), Will Smith face un rol excepțional în acestă dramă biografică, difuzată sâmbătă seară de la ora 21:00, la FilmBox Premium.

”Banii și succesul nu schimbă oamenii, ci doar amplifică ceea ce deja există în ei” este motto-ul după care se ghidează actorul american de 50 de ani.

Încă de la 12 ani, Will a început să cânte rapp acasă și la școală, iar în liceu a fost supranumit Prințul deoarece deși era un adolescent rebel, reușea să-i convingă pe profesori să-l ierte. În aceeași perioadă, Will Smith a lucrat pentru business-ul tatălui său, ajutându-l pe acesta să instaleze frigidere.

Will s-a împrietenit apoi cu Jeff Townes cu care a începul a colaborare muzicală. DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince este numele sub care s-au lansat cei doi prieteni. Ambii au apărut în show-ul de televiziune ”The Fresh Prince of Bel Air”, o producție care s-a bucurat de un succes uriaș. S-au filmat 6 sezoane, 148 de episoade care au atras peste 10 milioane de telespectatori la fiecare episod.

Will Smith și-a anunțat părinții că își dorește să fie rapper profesionist, și nu să meargă la facultate. Total împotriva acestei idei, părinții i-au acordat un an de grație în care să se ocupe de această pasiune pe care nu o credeau de viitor.

În 1991, Jeff și Will au câștigat Premiul Grammy pentru melodia ”Summertime”. Au devenit de altfel și primii artiști de muzică rap din istorie care câștigau acest premiu. Cântecul a ajuns până pe 4 în Billboard. La 20 de ani, Will Smith era deja milionar.

În 1995 a apărut și în primul film, ”Bad Boys”, iar în 1996 a primit rolul principal în ”Independence Day”, ceea ce a confirmat că locul lui este în lumea actoriei. Un alt succes incredibil a fost și ”Men In Black”, iar Will a contribuit inclusiv la coloana sonoră a filmului. În timpul filmărilor la ”Men In Black II”, Will Smith a venit cu ideea continuării filmului.

Actorul a refuzat să joace rolul lui Neo din ”The Matrix” pentru că nu a înțeles conceptul acestui film. Un admirator al lui Smith a realizat un trailer numit ”What if The Matrix Starred Will Smith?” pe care l-a postat pe YouTube. A avut mai mult de 1,8 milioane de vizualizări.

Prima nominalizare la Oscar a venit după rolul din filmul biografic despre Muhammad Ali. În 2006, Will Smith a jucat alături de fiul său, Jayden, în ”The Pursuit of Happyness”, rol pentru care a primit a doua nominalizare la Oscar.

Un lucru mai puțin știut este acela că Will Smith alături de Jay-Z și Jada Pinkett Smith au produs un musical numit ”Fela!”. Producția Broadway a primit 11 nominalizări Tony în 2010 și a câștigat premii pentru cea mai bună coregrafie, cele mai bune costume într-un musical și cel mai bun sunet.

Anul trecut, actorul a făcut parte din juriul festivalului de la Cannes, o onoare imensă pentru oricine.

Așadar, nu ratați o întâlnire fascinantă cu Will Smith, artistul complet, sâmbătă seară, de la ora 21:00, la FilmBox Premium, în ”Concussion” (”Trauma”).

 

  • Distribuie pe:
    Facebook Google Bookmarks 

TOP CATEGORII