JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval
PLCZSKHUROBGRSTR CĂUTAŢI-NE PE FACEBOOK

Christina Applegate, actrița care a debutat la 3 luni

Christina Applegate este una dintre frumoasele și talentatele blonde de la Hollywood, care s-a remarcat încă de la o vârstă fragedă.

S-a născut pe 25 noiembrie, 1971, într-un loc predestinat: Hollywood, California. Ca adolescentă, a ajuns celebră datorită rolului lui Kelly Bundy din sitcomul ”Married…with Children” (”Familia Bundy”), rol pe care l-a jucat timp de 11 ani și care i-a adus celebritatea. Mai târziu, a câștigat premiul Emmy pentru apariția într-un alt sitcom de succes, ”Friends” (”Prietenii tăi”).

Dar debutul în televiziune a venit mult mai devreme în ”Days of Our Lives”, serial în care a jucat alături de mama sa la 3 luni, și într-o reclamă la scutice pentru bebeluși, la 5 luni.

Un alt fapt interesant este acela că actrița a fost colegă de școală cu Mila Jovovich. Și în ciuda imaginii pe care a trasmis-o personajul ei din ”Familia Bundy”, Christina a fost o elevă foarte bună, dovedind întotdeauna o inteligență sclipitoare pe care a pus-o în slujba actoriei.

Deși a început să câștige sume mari de bani încă de foarte mică, Christina Applegate nu a fost un adolescent problemă, care să arunce banii sau aibă probleme cu drogurile și alcoolul. Mama sa a menținut-o cu picioarele pe pământ și a ajutat-o să economisească, povestește actrița.

Applegate este una dintre fondatoarele The Pussycat Dolls, în 1995. În  2002, Christina Applegate a părăsit trupa. Între timp, în 1996, actrița americană participa la castingul lui James Cameron pentru rolul principal din ”Titanic”, rol obținut însă de Kate Winslet.

Și viața personală a actriței pare a fi un scenariu de film. În 2001, Applegate s-a măritat cu actorul Johnathon Schaech. În 2005 însă actorul a cerut divorțul, care s-a pronunțat 2 ani mai târziu. În 2013, Christina Applegate s-a căsătorit pentru a doua oară cu muzicianul Martyn LeNoble. Cei doi au o fiică, de 8 ani.

Christina Applegate este o vegetariană convinsă și susținătoare PETA. Pe 3 august 2008, revista ”People” a anunțat că actrița a fost diagnosticată cu cancer de sân, știre confirmată. Pe 19 august, Christina Applegate anunța că este vindecată după o dublă mastectomie. Actrița a declarat mai târziu că acest diagnostic a determinat-o să adopte un stil de viață mai sănătos.

Pe Christina Applegate o puteți vedea și la FilmBox, duminică, 29 septembrie, de la ora 22:00, în filmul ”View from the Top” (”Stewardesa”).

 

  • Distribuie pe:
    Facebook Google Bookmarks 

TOP CATEGORII