JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval
PLCZSKHUROBGRSTR CĂUTAŢI-NE PE FACEBOOK

Tom Cruise, actorul care a adus cele mai mari câștiguri producătorilor de filme

Tom Cruise, pe numele lui complet Thomas Cruise Mapother IV, este actor și producător de film, deținător a trei Globuri de Aur și nominalizat de trei ori și la Premiile Oscar. Este unul dintre cei mai bine plătiți actori din lume, iar filmele lui au adus câștiguri incredibile de peste 4 miliarde de dolari în America și peste 10,1 miliarde de dolari în lume.

Cruise a început să joace la începutul anilor 1980 și s-a făcut remarcat cu rolul principal din comedia ”Risky Business”, iar apoi cu super-acțiunea ”Top Gun”. A fost doar începutul unei călătorii incredibile cu multe filme de mare succes.

Revenind la începuturile sale, actorul s-a născut la New York și a avut parte de o situație financiară dificilă în copilărie. Cruise și-a descris tatăl în cuvinte dure ca fiind un om care ”producea doar haos, un agresor și un laș care lovea. A fost genul de om care dacă ceva mergea rău, te lovea. A reprezentat o lecție pentru mine - te făcea să te simți în siguranță, iar apoi bang! Așa că am învățat că ceva e în neregulă cu el. Nu trebuia să am încredere în el, trebuia să am grijă în preajma lui”, povestea actorul.

Mare parte din copilărie și-a trăit-o în Canada, unde a și început să joace. Prima apariție a fost într-o piesă de teatru pentru școală. Viața lui Tom Cruise copil fiind nu a fost una stabilă - a schimbat 15 școli în 14 ani. Până să prindă gustul actoriei, se gândea să se facă preot catolic. Când Tom era clasa a VI-a, mama sa s-a despărțit de tatăl său și s-a mutat împreună cu copiii înapoi în Statele Unite. Iar la 18 ani, cu binecuvântarea mamei sale, Tom Cruise s-a mutat în New York pentru a-și urma noul vis, acela de a deveni actor.

Viața personală a actorului a fost una agitată. Primele sale relații au fost cu femei mai în vârstă decât el: Rebecca De Mornay (cu 3 ani mai mare), Patti Scialfa (cu 9 ani mai mare) și Cher (cu 16 ani mai mare). În 1987, Cruise s-a căsătorit cu actrița Mimi Rogers de care a divorțat însă în 1990. Ea a fost cea care l-a introdus pe actor în Biserica Scientologică.

Pe platourile de filmare ale producției ”Days of Thunder” a cunoscut-o pe cea de-a doua sa soție, Nicole Kidman. S-au căsătorit pe 24 decembrie 1990 și au adoptat doi copii. Cruise a înaintat actele de divorț în februarie 2001, fără să știe că Nicole Kidman este însărcinată. Actrița a pierdut sarcina. Pentru Tom Cruise a urmat relația cu Penelope Cruz cu care a filmat la ”Vanilla Sky”. Nici această nu a durat însă.

În aprilie 2005, Cruise a început să se întâlnească cu actrița Katie Holmes, iar în octombrie cei doi anunțau că așteaptă un copil. Fetița lor, Suri, s-a născut în aprilie 2006. În același an a avut loc și nunta lor în Biserica Scientologică. Cruise și Holmes au divorțat 6 ani mai târziu.

Îl puteți vedea pe Tom Cruise, la FilmBox Premium, sâmbătă, 19 octombrie, de la ora 21:00, în ”Jack Reacher: Never Go Back” (”Jack Reacher: Să nu te întorci niciodată”).

  • Distribuie pe:
    Facebook Google Bookmarks 

TOP CATEGORII