JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval
PLCZSKHUROBGRSTR CĂUTAŢI-NE PE FACEBOOK

Renee Zellweger, înfloritoare la 50 de ani

Renee Zellweger, înfloritoare la 50 de ani

2020 a început cum nu se putea mai bine pentru Renee Zellweger. Actrița și-a adjudecat al doilea Oscar din carieră, pentru cea mai bună actriță. În 2004, Renee câștiga primul ei Oscar, pentru cea mai bună actriță într-un rol secundar, pentru rolul din ”Cold Mountain”, film pe care îl puteți vedea la FilmBox, duminică, 23 februarie, de la ora 22:00.

Renee Kathleen Zellweger s-a născut pe 25 aprilie 1969, în Texas. Pe lângă cele două premii Oscar, actrița mai are în palmares 4 Globuri de Aur și două premii BAFTA. Până în 2007, Renee Zellweger a fost una dintre cele mai bine plătite actrițe din lume.

Încă din copilărie, Renee a demonstrat multiple talente. A urmat Katy High School și a fost majorertă, gimnastă și membră în clubul de oratorie și în cel de actorie. În plus, juca fotbal, baschet, baseball și fotbal american. După liceu, a urmat University of Texas din Austin, unde a studiat artele. Visul ei inițial era să devină jurnalistă. Primul ei job a fost însă cel de chelneriță. ”Am învățat foarte multe. Acolo am învățat să nu judec oamenii și că lucrurile nu sunt doar în alb și negru”, povestește actrița despre această perioadă.

Primul ei rol a venit în 1993, în ”Dazed and Confused”, iar primele succese nu au întârziat să apară. A fost remarcată în ”Jerry Maguire”, ”One True Thing”, ”Me, Myself and Irene” și ”Nurse Betty”. A devenit cu adevărat îndrăgită după rolul din ”Bridget Jones’s Diary”.

Talentul și carisma au dus-o pe Zellweger pe coperta unor reviste precum Vanity Fair, Vogue, Allure, Harpers’s Bazaar sau Elle. Cele mai elegante apariții ale sale au fost semnate de Carolina Herrera, cu care a legat o relație minunată. De altfel, Renee Zellweger este prezentă frecvent la New York Fashion Week. În 2014, presa a scris că actrița ar fi apelat la prea multe operații estetice. ”Poate că arăt diferit. Dar cine nu arată diferit pe măsură ce îmbătrânește? Eu sunt diferită! Și sunt fericită”, a declarat Renee.

Cât privește viața personală, din 1999 până în 2000, Zellweger a fost logodită cu Jim Carrey, dar logodna nu s-a încheiat cu o căsătorie. În 2005, actrița s-a măritat cu artistul Kenny Chesney, dar cei doi și-au anulat căsătoria după doar 4 luni. În 2009, a început o relație cu Bradley Cooper, care a durat însă doar 2 ani. Din 2012 până în 2019, Renee Zellweger a fost partenera lui Doyle Bramhall II, muzician, compozitor și producător.

Un moment dificil în viața actriței a fost în 2010, când aceasta a decis să se retragă din lumina reflectoarelor. Pauza a durat 6 ani. ”Nu mai suportam nici măcar să-mi aud vocea”, mărturisea actrița care acum, la 50 de ani, pare să fie în cea mai înfloritoare etapă a vieții ei.

  • Distribuie pe:
    Facebook Google Bookmarks 

TOP CATEGORII