JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval
PLCZSKHUROBGRSTR CĂUTAŢI-NE PE FACEBOOK

Nicolas Cage, actorul cu o viață de film

A Little Chaos

Unul dintre actorii de succes de la Hollywood este fără îndoială Nicolas Cage, câștigător a unui premiu Oscar, un Glob de Aur și Screen Actors Guild Award, toate pentru apariția din ”Leaving Las Vegas” (1995).

Născut pe 7 ianuarie 1964, în Long Beach, California, numele real al actorului este Nicolas Kim Coppola. Francis Ford Coppola este unchiul actorului. A urmat același liceu cu Angelina Jolie, Michael Klesic, David Schwimmer, Betty White, Rob Reiner și Lenny Kravitz, un liceu supranumit ”liceul vedetelor”.

Cage are doi frați: unul dintre ei este o personalitate în lumea radioului, Marc ”The Cope” Coppola, iar celălalt este regizor, Christopher Coppola.  Primul său rol a fost într-o producție școlară ”Golden Boy”. ”Voiam să fiu ca James Dean. L-am văzut în <<Rebel Without a Cause, East of Eden>>. Nimic nu m-a impactat atât de tare precum Dean, nici muzica rock, nici muzica clasică. Pur și simplu m-a șocat. Mi-am spus: <<Asta trebuie să fac>>”, povestea Nicolas Cage.

La 15 ani, l-a rugat pe unchiul său Francis Ford Coppola, să-i da șansa de a da o probă de film. Ford Coppola i-a lansat pe Marlon Brando, Al Pacino sau Robert De Niro. Ca să fie evitată ideea de nepotism, și-a schimbat numele în Nicolas Cage.

Cu o carieră fulminantă, plină de succes, Nicolas Cage are și o viață personală interesantă.  În 1988, actorul a început o relație cu actrița Christina Fulton cu care are un fiu, artist, Weston Coppola Cage. Pentru Nicolas Cage au urmat însă 4 căsnicii. Prima soție a fost actrița Patricia Arquette, apoi s-a însurat cu scriitoarea și cântăreața Lisa Marie Presley, fiica lui Elvis Presley. 107 zile a durat căsnicia lor. A treia soție a fost Alice Kim, cu care a avut un fiu, Kal-El. Iar în martie 2019, Cage s-a însurat în Las Vegas cu Erika Koike, căsătorie anulată după 4 zile.

Dintre lucrurile mai puțin știute despre Nicolas Cage este acela că actorul este un mare fan al vitezei, fie că este volanul unei mașini sau în șaua unei motociclete. Indiferent însă de cât de excentric ar fi, Nicolas Cage este cunoscut și pentru generozitatea sa: a donat 1 milion de dolari victimelor uraganului Katrina. În plus, actorul a fost Ambasador al Bunăvoinței pentru Națiunile Unite până în 2010 și s-a implicat în foarte multe campanii privind protejarea victimelor traficului de persoane.

Iar un alt lucru de menționat este acela că și-a lucrat foarte mult vocea pentru a obține acel timbru unic și distinct, pe care îl poate recunoaște o planetă întreagă.

Pe Nicolas Cage îl puteți urmări la FilmBox Premium, în ”Arsenal”, sâmbătă, 21 martie, de la ora 22:55.

  • Distribuie pe:
    Facebook Google Bookmarks 

TOP CATEGORII