JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval
PLCZSKHUROBGRSTR CĂUTAŢI-NE PE FACEBOOK

Inferno

În aprilie ne îndreptăm atenția spre un actor extrem de îndrăgit. Este vorba despre Tom Hanks, vedetă care a anunțat că a fost testat pozitiv cu COVID-19. ”E un moment ciudat în care încerc să fiu amuzant”, a spus Hanks. Actorul a stat în carantină alături de soția sa: ”A sta la adăpost funcționează așa: nu transmiteți nimănui, nimeni nu vă transmite virusul. De bun simț, nu?”, a mai spus actorul.

Thomas Jeffrey Hanks s-a născut pe 9 iulie 1956 în California, iar la 4 ani după nașterea sa părinții au divorțat. Cei trei copii mai mari ai familiei, Sandra, Larry și Tom, au rămas cu tatăl lui, în timp ce mezinul, Jim, a rămas cu mama. Pentru Tom a urmat o copilărie agitată – până la 10 ani, familia sa a locuit în 10 case diferite. La școală, Hanks nu a fost printre copiii populari: ”Eram dureros de timid. Dar nu am avut probleme. Am fost întotdeauna un copil bun și responsabil”, povestește actorul. Pasiunea pentru actorie și-a descoperit-o în perioada liceului, când a început să joace în piese de teatru în cadrul școlii.

Tom Hanks a studiat teatrul la Chanot College și apoi la California State University. ”Cursurile de actorie erau cel mai bun lucru pentru cineva căruia îi plăcea să facă gălăgie și să fie exploziv. Îmi petreceam foarte mult timp la teatru și niciodată nu îmi luam iubitele cu mine. Mă lăsam cu totul absorbit de piesa de teatru. Am petrecut mult timp în felul acesta”, își amintește Hanks.

De altfel, Tom Hanks a avut parte de un intership în cadrul unui festival de teatru, perioadă în care a învățat enorm de multe lucruri, care nu țineau doar de joc în sine, ci și de lumini, decoruri, regie și alte elemente. În 1978, Tom Hanks câștiga Cleveland Critics Circle Award pentru cel mai bun actor, pentru interpretarea lui Proteus din ”Doi tineri din Verona” de Shakespeare.

În 1979, Hanks s-a mutat în New York. A fost și momentul debutului său în film cu un rol în ”He Knows You’re Alone”. Au urmat comediile ”Splash” și ”Big”, iar apoi două Oscaruri pentru cel mai bun actor pentru rolurile din ”Philadelphia” și din ”Forrest Gump”. Actorul a început apoi o colaborare fructuoasă cu regizorul Steven Spielberg, alături de care a lansat 5 filme care au cucerit publicul: ”Saving Private Ryan”, ”Catch Me It You Can”, ”The Terminal”, ”Bridge of Spies” și ”The Post”. În 2001, Tom Hanks și-a făcut lansarea și ca regizor, producător și scenarist, cu miniseria ”Band of Brothers”. Au urmat multe alte apariții memorabile în filme precum ”Sleepless in Seattle”, ”You’ve Got Mail”, “Apollo 13”, “The Green Mile”, “Cast Away”, “Road to Perdition”, “Cloud Atlas”, “Saving Mr. Banks”. Filmele în care a jucat Hanks au adus încasări de peste 4,9 miliarde de dolari în America de Nord și peste 9,96 de miliarde de dolari la nivel Mondial.

În ceea ce privește viața personală, actorul s-a căsătorit prima oară la doar 22 de ani, cu actrița Samantha Lewes, cu care are un fiu, actorul Colin Hanks, și o fiică, Elizabeth Hanks. Căsnicia a durat 9 ani. Un an mai târziu, Tom Hanks s-a recăsătorit cu actrița Rita Wilson cu care are doi fii, Chester Marlon și Truman Theodore. Prin această căsătorie, Hanks a trecut la religia ortodoxă. ”Când merg la biserică, și o fac des, am timp să meditez la diverse lucruri. De ce sunt oamenii așa cum sunt, de ce se întâmplă lucruri rele oamenilor buni și tot așa”, mărturisește actorul.

Fascinat fiind de misterele lumii, actorul nu a ezitat să accepte rolul lui Robert Langdon din ”Inferno”, film bazt pe romanul lui Dan Brown pe care îl puteți urmări duminică, 19 aprilie, de la ora 15:40, la FilmBox Premium.

  • Distribuie pe:
    Facebook Google Bookmarks 

TOP CATEGORII