JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval
PLCZSKHUROBGRSTR CĂUTAŢI-NE PE FACEBOOK

Bruce Willis, actorul predestinat pentru rolurile de erou de acțiune

Bruce Willis, actorul predestinat pentru rolurile de erou de acțiune

Unul dintre cei mai iubiți actori americani, Bruce Willis, a fost în centrul atenției presei și pe perioada pandemiei. Actorul a stat izolat mai bine de o lună cu fosta sa soție, Demi Moore și cu cele trei fete ale lor, la ferma din Idaho. Surpriza a fost că la început de mai li s-a alăturat și actuala soție, Emma Heming Willis și cele două fiice, locuind apoi împreună ca o familie fericită.

Walter Bruce Willis s-a născut pe 19 martie, 1955, în Germania. Tatăl, american, soldat de meserie,  și-a încheiat serviciul militar în Germania, în 1957 și s-a întors alături de familia sa în orașul natal, Carneys Point, New Jersey. În Statele Unite, mama a lucrat în bancă, iar tatăl a fost sudor, mecanic și lucrător în fabrică. În timpul liceului, Bruce Willis a devenit bâlbâit. S-a înscris în clubul de teatru și și-a dat seama că atunci când joacă pe scenă problema lui nu mai este la fel de accentuată.

După absolvirea liceului, Willis a lucrat ca agent de securitate și ca detectiv privat, ocupații care parcă anunțau rolurile de acțiune care urmau să-l facă celebru. După această perioadă, Bruce Willis s-a orientat către actorie, s-a înscris în programul de actorie de la Montclair State University și a fost ales pentru un rol în ”Cat on a Hot Tin Roof”. A renunțat la studii în 1977 și s-a mutat în New York, unde timp de 3 ani s-a întreținut lucrând ca barman.

S-a făcut cunoscut după rolul principal obținut în serialul ”Moonlighting”, iar din acel moment a jucat în mai mult de 70 de filme, fiind apreciat mai ales pentru rolurile de erou de acțiune. Franciza ”Die Hard” a fost una dintre cele mai de succes producții în care a jucat Bruce Willis.

Mai puțin cunoscut este poate în calitate de cântăreț, dar Willis are lansate 3 albume. În 2015 a debutat și pe Broadway, în ”Misery”. Are în palmares mai multe premii, printre care un Glob de Aur, două premii Primetime Emmy și două premii ”People’s Choice”. În 2006, a primit o stea pe Walk of Fame, la Hollywood. Actorul a povestit în diverse interviuri că modelele sale sunt Gary Cooper, Robert De Niro, Steve McQueen și John Wayne.

Cât privește viața personală, Bruce Willis a fost în centrul atenției încă din 1987. În acel an s-a însurat cu celebra Demi Moore și împreună au 3 fiice. Căsnicia lor s-a încheiat însă 13 ani mai târziu, în ultimii 2 ani de căsnicie fiind separați. ”Simt că am eșuat ca tată și soț pentru că nu am fost capabil să fac lucrurile să meargă”, a declarat Willis. Actorul a povestit că Will Smith a fost cel care i-a fost alături în acea perioadă dificilă. După divorț, Bruce Willis a avut o relație apropiată atât cu Demi Moore, cât și cu noul ei partener Ashton Kutcher, ba chiar a participat la nunta celor doi.

În 2004, Willis a fost logodit pentru 10 luni cu actrița Brooke Burns, iar în 2009 s-a însurat cu modelul Emma Heming cu care are două fiice.

Pe Bruce Willis îl puteți vedea în acțiune la FilmBox Premium, duminică, 24 mai, de la ora 21:00, în ”Once Upon a Time in Venice” (”Câinele…sau viața”).

  • Distribuie pe:
    Facebook Google Bookmarks 

TOP CATEGORII