JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval
PLCZSKHUROBGRSTR CĂUTAŢI-NE PE FACEBOOK

Benedict Cumberbatch, actorul lunii iunie la FilmBox Extra

În iunie, FilmBox Extra difuzează o mini-serie de succes, cu multe premii și nominalizări. ”Patrick Melrose” este o dramă cu 5 episoade, cu celebrul Benedict Cumberbatch în rolul principal.

Benedict Timothy Carlton Cumberbatch este un actor britanic născut pe 19 iulie 1976, la Londra și crescut într-o familie de actori. Cu toate acestea, a existat un moment în care a cochetat cu ideea de a deveni avocat, fiind conștient cât de mult este sacrificată viața de familie atunci când ești actor. Nu a fost să fie așa însă, iar la 12 ani a debutat ca actor de teatru. A absolvit Victoria University of Manchester, a continuat studiile la London Academy of Music and Dramatic Art. Primii săi ani ca actor profesionist au fost dedicați mai mult teatrului. Din 2002, Cumberbatch descoperă însă mirajul seriilor TV și acceptă proiecte precum ”Silent Witness”, ”Fortysomething”, ”Hawking”, ”Sherlock” și multe altele. Un lucru interesant despre seria ”Sherlock” este acela că părinții săi din film sunt părinții săi din viața reală.

Actorul britanic a primit distincția Laurence Olivier Award pentru cel mai bun actor, pentru rolul din ”Frankenstein” și Primetime Emmy Award pentru rolul din ”Sherlock”. În plus, a fost nominalizat la Oscar pentru rolul din ”The Imitation Game”, la secțiunea cel mai bun actor. În 2014, revista ”Time” l-a inclus în top 100 cei mai influenți oameni din lume.

Un lucru mai puțin știut este acela că timp de un an actorul a făcut voluntariat ca profesor de Engleză în Darjeeling, India. ”Am fost întotdeauna fascinat de ideea de meditație. Am ajuns în India, într-un retreat, cu scopul de a-mi curăța și purifica mintea. A fost incredibil”, povestește actorul. El a îmbrățișat filosofia Budistă și urmează o dietă vegană.

În 2005, în timpul filmărilor  din Africa de Sud pentru miniseria ”To the Ends of the Earth”, Cumberbatch a fost răpit și chiar a fost la un pas de moarte, alături de alți doi colegi ai săi. Pentru britanic a fost o experiență limtă care l-a făcut și mai conștient de fragilitatea și imprevizibilul vieții. ”M-a făcut să îmi doresc să trăiesc altfel viața”, a mărturisit Benedict Cumberbatch.

Actorul este foarte admirat și pentru viața sa personală extrem de stabilită – este căsătorit cu Sophie Hunter. Logodna lor a fost anunțată pe 5 noiembrie 2014, după 17 ani de prietenie. Iar în februsrie 2015 cuplul s-a căsătorit. Au împreună doi fii, de 5 și de3 ani.

Pe Benedict Cumberbatch îl puteți admira în ”Patrick Melrose” din 21iunie, în fiecare duminică, de la ora 1 noaptea, la FilmBox Extra.

  • Distribuie pe:
    Facebook Google Bookmarks 

TOP CATEGORII