JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval
PLCZSKHUROBGRSTR CĂUTAŢI-NE PE FACEBOOK

Danny Glover, actorul lunii iulie la FilmBox Extra

Danny Glover, actorul lunii iulie la FilmBox Extra

În iulie, la FilmBox, îl sărbătorim pe Danny Glover. Actorul american a împlinit 74 de ani pe 22 iulie. Glover este cunoscut mai ales pentru personajul Roger Murtaugh din seria ”Lethal Weapon”, pentru rolurile din ”The Color Purple”, ”To Sleep with Anger”, ”Predator 2”, ”Angels in the Outfield”, ”Operation Dumbo Drop”, ”Saw”, ”Dirty Grandpa” sau ”Sorry to Bother You”.

Glover s-a născut în San Francisco, ambii săi părinți fiind lucrători la poștă și activiști în organizații care luptau pentru drepturile persoanelor de culoare. Ca adolescent și tânăr, Glover a suferit de epilepsie, dar de la 35 de ani nu s-a mai confruntat cu nicio criză. A urmat Universitatea din San Francisco și cursuri de actorie în cadrul American Conservatory Theater.

Danny Glover a lucrat inițial în administrație. ”Nu a fost o trecere dificilă de la administrație la teatru. Actoria este o platformă unde sunt transpuse idei. Arta este un mod de înțelegere, de confruntare cu problemele, cu propriile sentimente. A fost un mare salt pentru mine și pentru că eram dislexic, și pentru că eram rușinos. Dar în tot ceea ce am făcut vreodată am pus foarte multă pasiune și energie”, mărturisește actorul.

În 1975, Glover s-a însurat cu Asake Bomani, iar un an mai târziu s-a născut fiica lor, Mandisa. Căsnicia celor doi rezistat până în anul 2000. În 2009, Danny Glover s-a recăsătorit cu Eliane Cavalleiro.

În afara vieții de actor, Glover este un implicat activist politic, preocupat de drepturile persoanelor de culoare și nu numai și implicat în foarte multe mișcări la nivel mondial. În 2010, Glover a fost chiar reținut în timpul unui protest al muncitorilor ”Sodexo”.

Recent, actorul a vorbit despre ”Lethal Weapon 5”. ”Scenariul va fi adaptat zilelelor noastre, actualului context politic. Am avut o discuție despre continuarea filmului în ianuarie. Nu vreau să vă dau indicii despre scenario, dar mi se pare că el este foarte relevant pentru ceea ce trăim în prezent. Dar discuția asta a fost în ianuarie. Istoria se schimbă atât de repede…”, a povestit actorul care ar urma să joace din nou alături de Mel Gibson.

Până când va începe noi proiecte, pe Danny Glover îl puteți vedea la FilmBox Extra vineri, 31 iulie, de la ora 22:00, în producția suedeză ”Dear Alice” (”Dragă Alice”).

  • Distribuie pe:
    Facebook Google Bookmarks 

TOP CATEGORII