JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval
PLCZSKHUROBGRSTR CĂUTAŢI-NE PE FACEBOOK

Ben Stiller, actorul lunii septembrie, la FilmBox

Ben Stiller, actorul lunii septembrie, la FilmBox

În septembrie, Ben Stiller atrage toate privirile. Actorul născut pe 30 noiembrie 1965, la New York, are un nume real mult mai complex: Benjamin Edward Meara Stiller. Pe lângă a fi actor, Stiller este comediant, producător, regizor și scriitor. Părinții săi au fost actori la rândul lor: Jerry Stiller, care a decedat anul acesta, în mai, și Anne Meara, care a murit în mai 2015.

Ben Stiller a crescut practice pe platourile de filmare. La 6 ani asista la filmările pentru ”The Mike Douglas Show”. ”Am avut parte de o altfel de educație, din anumite puncta de vedere – am călătorit mult, m-am culcat foarte târziu, nu așa cum se întâmplă în mod traditional”, își amintește actorul.

La 9 ani, Stiller își făcea debutul ca actor într-un mini-serial de televizioun al mamei sale. La finalul anilor ‘70 s-a alăturat trupei de copii NYC’s First All Children’s Theater , interpretând în acest cadru diverse roluri. În timpul liceului  și-a descoperit pasiunea pentru comedie, dar și pentru tobe. A făcut parte chiar și dintr-o trupă, Capital Punishment, care s-a reunit în 2018.

Ben Stiller a început să studieze filmul la Universitatea din California, Los Angeles, dar după 9 luni a abandonat și s-a întors în New York, pentru a începe o carieră în actorie. I s-a oferit șansa de a avea propriul său show, ”The Ben Stiller Show”, cu 13 apisoade difuzate. Și-a făcut debutul regizoral cu ”Reality Bites”. De-a lungul carierei a jucat, a scris scenarii, a regizat și a produs peste 50 de filme, printre care: ”The Secret Life of Walter Mitty”, ”Zoolander”, ”The Cable Guy”, ”There’s Something About Mary”, trilogia ”Meet the Parents”, ”DodgeBall”, ”Tropic Thunder”, ”Madagascar” și trilogia ”Night at the Museum”. Filmele sale au câștigat peste 2,6 miliarde de dolari în Canada și Statele Unite, cu o medie de 79 de milioane de dolari per film. A câștigat premiul Emmy, mai multe distincții la MTV Movie Awards, Britannia Award și un Teen Choice Award.

Șarmul său a atras foarte multe femei, așa că Ben Stiller a avut relații cu Jeanne Tripplehorn, Calista Flockhart și Amanda Peet. În 2000, Stiller s-a căsătorit cu Christine Taylor în Hawaii. S-au cunoscut la filmările unui pilot pentru televiziune care nu a mai fost niciodată difuzat. Cei doi au apărut totuși împreună în alte producții: ”Zoolander”, ”DodgeBall”, ”A True Underdog Story”, ”Tropic Thunder”, ”Zoolander 2”, ”Curb Your Enthusiasm” sau ”Arrested Development”. Ben și Christine au împreună doi copii, iar în mai 2017 au anunțat că divorțează după 17 ani de căsnicie.

Actorul a fost de-a lungul timpului foarte implicat și în viața politică, fiind un susținător al partidului Democrat.

Din păcate, actorul nu a fost ocolit de încercări dificile: în 2010 a fost diagnosticat cu boala Lyme, iar în iunie 2014 cu cancer de prostată. Cancerul s-a remis până în luna septembrie a aceluiași an.

Duminică, 20 septembrie, de la ora 21:00, Ben Stiller joacă în ”Brad’s Status”, la FilmBox Premium.

  • Distribuie pe:
    Facebook Google Bookmarks 

TOP CATEGORII