JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval
PLCZSKHUROBGRSTR CĂUTAŢI-NE PE FACEBOOK

Anne Hathaway, actrița comparată la 17 ani cu Judy Garland și Audrey Hepburn

Anne Hathaway, actrița comparată la 17 ani cu Judy Garland și Audrey Hepburn

În octombrie, atenția noastră se îndreaptă către fermecătoarea Anne Hathaway, mai ales că în curând actrița împlinește 38 de ani.

Anne Jacqueline Hathaway s-a născut pe 12 noiembrie 1982, în cartierul Brooklyn din New York. Este copilul mijlociu, având doi frați. La 6 ani, tatăl (avocat) și mama (fostă actriță), împreună cu cei 3 copii, s-au mutat în New Jersey.

Tot la această vârstă a început și fascinația lui Anne pentru actorie, atunci când a văzut-o pe propria mama jucând în ”Les Miserables”. Părinții însă nu au încurajat-o în această direcție. După acest moment, mama ei a renunțat la actorie și s-a dedicat creșterii copiilor. Anne Hathaway a fost educată conform rigorii romano-catolice, în copilărie gândindu-se chiar la ideea de a se face călugăriță. La 15 ani însă, relația ei cu biserica catolică s-a schimbat complet, în momentul în care a aflat că fratele ei mai mare este homosexual. Întreaga familie a părăsit biserica atunci.

În liceu, Anne a jucat fotbal și a avut apariții în foarte multe piese de teatru. Așa că în mod firesc apoi a urmat American Academy of Dramatic Arts. Mai târziu, a declarat că dacă nu ar fi fost actriță, i-ar fi plăcut fie să fie profesoară, fie psiholog.

Dar Anne Hathaway a ales actoria și a avut doar de câștigat. După primele ei apariții, la doar 17 ani, Anne era deja comparată cu Judy Garland și Audrey Hepburn. În ciuda succesului timpuriu, actrița a povestit că s-a confruntat cu depresia și anxietatea.

În 2015, Anne Hathaway era cea mai bine plătită actriță din lume. Filmele ei au adus câștiguri de peste 6,8 miliarde de dolari, iar în 2009 a apărut pe lista Forbes Celebrity. Actrița are în palmares nenumărate premii, printre care un Premiu Oscar, un Premiu Emmy și un Glob de Aur. Printre filmele în care a jucat se numără ”Havoc”, ”Brokeback Mountain”, ”The Devil Wears Prada”, ”Rachel Getting Married”, ”Bride Wars”, ”Valentine’s Day”, ”Love & Other Drugs” sau ”Alice in Wonderland”. Pentru rolul din ”Les Miserables” a câștigat Oscarul pentru cea mai bună actriță într-un rol secundar. Au urmat ”Interstellar”, ”The Intern”, ”Ocean’s 8”.

În septembrie, 2012, Anne Hathaway s-a măritat cu actorul și omul de afaceri Adam Shulman. În 2016, s-a născut primul lor fiu, Jonathan Rosebanks Shulman, iar în noiembrie 2019 s-a născut Jack Shulman. Actrița a mărturisit că s-a confruntat cu probleme de concepție și fertilitate.

La FilmBox, Anne Hathaway joacă în ”Ella Enchanted” (”Ella fermecată”), duminică, 25 octombrie, de la ora 22:00.

  • Distribuie pe:
    Facebook Google Bookmarks 

TOP CATEGORII