JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval
PLCZSKHUROBGRSTR CĂUTAŢI-NE PE FACEBOOK

Lectia de istorie se tine la FilmBox Extra - Gastile din New York

gangs of new york

Martin Scorsese isi pune semnatura pe un film care a aruncat o cu totul alta lumina peste adevarul despre parintii fondatori ai Statelor Unite, si a adus in atentie gastile care conduceau New York-ul la mijlocul secolului XIX. Orasul Luminilor este redefinit ca adevarata jungla cvasi-urbana, un loc in care refugiul este ceva sfant pentru cei care traiesc la fel ca in Vestul Salbatic, unde hotia si crimele sunt ceva la ordinea zilei.

                Adevarul istoric, asa cum vrea acest film sa il prezinte, este brutal, sangeros si lipsit de mila pentru constiinta celor care au dese ori tendinta de a romanta trecutul. Tot ceea ce se intampla in film este socant: salbaticia personajelor, coruptia din toate nivelurile structurilor statale ale celei care este considerata acum ca fiind cea mai functionala forma de democratie, urma fada de umanitate gasita in spuza acestei societati si negarea totala in care traiau paturile superioare si care au reusit, se pare, sa impuna propria viziune cu privire la cei ale caror maini au cladit America.

                Pentru a nu va lasa un gust prea amar, scenaristii au inclus si o poveste de dragoste intre Amsterdam, jucat de Leonardo diCaprio, si Jenny, personaj jucat de Cameron Diaz si acuzat ca ar fi prea contemporan pentru aceasta poveste. La ce va puteti astepta de la acest film? La „inocenta tarata dincolo de limita”, ca sa parafrazam versurile cantecului „Hands that built America”, cantat pe U2 si inclus pe coloana sonora a filmului. Dar va lasam sa va faceti propria parere, la FilmBox Extra, pe data de 28 decembrie, de la ora 21.

  • Distribuie pe:
    Facebook Google Bookmarks 

TOP CATEGORII